Директор ТОВ піде під суд за привласнення коштів на будівництві амбулаторії у Нововодолазькому районі

Фото: Фокус

Прокуратура Харківської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно директора ТОВ, який за даними слідства, заволодів бюджетними коштами під час будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Нововодолазькому районі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Не організувавши засипку траншей і котлованів бульдозерами з переміщенням ґрунту та додаванням піску, а також не виконавши роботи з підготовки ґрунту під фундамент, очільник товариства завищив фактичний обсяг виконаних робіт в ході будівництва вказаної амбулаторії. Такими протиправними діями державі завдано збитків на суму понад 400 тисяч грн”, – йдеться у повідомленні.

Директора звинувачують за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Харківській області.