Заступник директора Красноградського лісгоспу купив старий «Урал» за 900 тисяч державних гривень

Колишнього заступника директора ДП «Красноградське лісове господарство» та приватного підприємця підозрюють у розтраті близько півмільйона гривень державних грошей. Перший за рахунок держави купив у другого вантажівку, ринкова вартість якої більш ніж удвічі менше витраченої суми.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, заступник директора ДП «Красноградське лісове господарство» без проведення належної процедури закупівлі уклав з приватним підприємцем договір купівлі-продажу автомобіля на базі вантажівки «Урал-375», 1983 г. в. Відповідно до цього договору за вказівкою згаданого посадовця на рахунок підприємця були перераховані державні кошти в розмірі майже 900 тис. грн.

Однак, згідно з висновком транспортно-товарознавчої експертизи, ринкова вартість даного автомобіля становить 425 тис. грн. Тобто державі в особі Красноградського лісгоспу завдано матеріальних збитків в розмірі майже 500 тис. грн.

Обом учасникам угоди повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 191 КК (розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Досудове розслідування під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури проводять слідчі Територіального управління ГБР, розташованого в м. Полтаві.

Як повідомляв Харків Times, заступника начальника управління «Харківобленерго» підозрюють у розтраті понад 630 тис. бюджетних грошей.