Борги по зарплаті працівникам Завода ім. Малишева обіцяють виплатити до літа

Фото: ukroboronprom.com.ua

Адміністрація Державного підприємства “Завод імені  В.О. Малишева”, яке входить до складу Укроборонпрому, обіцяє погасити заборгованість із виплати заробітної плати перед працівниками до кінця травня 2021 року.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укроборонпрому.

Наразі підприємство  має заборгованість із заробітної плати перед своїми працівниками за другу частину лютого та березень 2021 року. “Борг за першу половину лютого вже погашено”, – стверджується у повідомленні відомства.

Сьогодні, 15 квітня, ухвалене спільне рішення адміністрації заводу та Первинної профспілкової організації (ППО) підприємства, згідно з яким заробітна плата за другу половину лютого буде виплачена в повному обсязі до кінця квітня 2021 року, а за березень – до кінця травня поточного року. “З червня керівництво ЗіМу зобов’язалося здійснювати виплати згідно з чинним законодавством, а отже, без затримок та за стабільним графіком”, – йдеться у повідомленні.

Від адміністрації заводу документ підписав Василь Крилас, який, як і раніше, обіймає посаду генерального директора підприємства.

Як повідомляв Харків Times, первинна профспілкова організація ДП “Завод імені В.О. Малишева” просила президента України Володимира Зеленського “якнайшвидше втрутитись у проблему, яка давно перестала бути локальною, з метою недопущення руйнації головного виробника бронетанкової техніки та погіршення міжнародного іміджу України як високотехнологічної та обороноздатної держави”.

Профком вимогав від Укроборонпрому розірвати контракт з гендиректором Криласом.