У 50-річної харків’янки вилучили канабіс вартістю близько 100 000 гривень

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові за підозрою в наркоторгівлі поліцейські затримали 50-річну місцеву жительку. В її квартирі на Салтівці правоохоронці виявили приблизно кілограм канабісу вартістю близько 100 000 гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Обшук в квартирі однієї з багатоповерхівок по вулиці Гвардійців Широнінців поліцейські провели 12 квітня. Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили три пластикові контейнери з висушеним і подрібненим каннабісом, виготовленим з елітних сортів рослин конопель. Загальна вага наркозасобів склав близько одного кілограма.

Вилучені наркотики відправлені на експертизу. Слідчі дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого в січні цього року за ч. 1 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Попередньо злочинні дії харків’янки слідчі кваліфікували за ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), 309 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у відношенні 50-річної затриманої. Також встановлюється причетність жінки до збуту наркозасобів, джерело їх надходження, а також злочинні зв’язки харків’янки. За скоєння злочину їй загрожує до восьми років ув’язнення.

Як повідомляв Харків Times, 37-річний житель міста Харкова обладнав у себе вдома теплицю, в якої вирощував канабіс , а після збору «врожаю» займався збутом наркотиків. Під час обшуку, проведеного в квартирі, яку чоловік орендував на Салтівці, правоохоронці вилучили 27 рослин елітних сортів конопель і 7 кг канабісу.