Поліклініку на Баварії «замінував» підліток

За останню добу харківським поліцейським і вибухотехнікам довелося перевірити кілька повідомлень про мінування різних об’єктів. Одного «підривника» вдалося викрити.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

13 квітня о 22:32 до відділу поліції № 1 Харківського районного управління поліції № 3 ГУНП в Харківській області надійшло повідомлення зі служби «102» про закладену вибухівку в дитячій поліклініці на проспекті Любові Малої.

Фахівці-вибухотехніки обстежили 1200 кв. м приміщень і 700 кв. м прилеглої території. Вибухонебезпечних предметів або вибухових речовин в ході огляду вони не виявили.

Незабаром поліцейські встановили причетність до правопорушення 15-річного харків’янина. Хлопець зізнався у скоєному і дав свідчення. Як виявилося, він зателефонував за номером «101» і повідомив про мінування заради розваги.

На даний час слідчі проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 1 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 6 років.

Слідчі дії тривають.

Всього через повідомлення про мінування фахівці обстежили більше 34 тисяч кв. м приміщень і 8,7 тис. кв. м прилеглої території. Евакуація громадян не проводилася. Ніяких вибухових пристроїв або вибухонебезпечних речовин вибухотехніки не виявили.

Відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за тією самою ч. 1 ст. 259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).

Поліцейські з’ясовують особи правопорушників, які зробили неправдиві повідомлення.

Як повідомляв Харків Times, 13 квітня аноніми двічі повідомляли про закладення вибухівки на заводі, в дитячій поліклініці та в двох торгових центрах.