“Харківводоканал” просить споживачів не відвідувати абонентські відділи до пом’якшення карантину

У зв’язку із загрозою поширення коронавірусу КП «Харківводоканал» просить споживачів тимчасово відкласти відвідування абонентських відділів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

У КП нагадали, що питання, пов’язані з перевірками стану або переоформлення особового рахунку, передачею показань приладів обліку тощо, можна вирішити по телефону, через особистий кабінет або мобільні додатки.

Так, у разі виникнення питань щодо стану особового рахунку для сплати за надані послуги споживачі можуть звернутися у колл-центр за телефонами: (057) 707-57-57, (057) 757-82-80. Колл-центр працює щодня, крім неділі, з 8:00 до 21:00, без перерви. А також можна звертатися до диспетчерської КП «Харківводоканал» за єдиним коротким номером 15-33, доступним безкоштовно з усіх мобільних операторів і стаціонарних телефонів.

Також в КП «Харківводоканал» нагадали, що для зручності споживачів на підприємстві ввели електронні сервіси, які дозволяють абонентам оплачувати послуги водопостачання та водовідведення за допомогою QR-кодів. На лицьовій стороні квитанцій розміщений QR-код, який пов’язаний з особовим рахунком абонента. Абонент, маючи на руках квитанцію і смартфон, в режимі онлайн може подивитися заборгованість за своїм особовим рахунком і здійснити оплату послуг підприємства через сервіси, які пропонують банки.

Також альтернативним способом здійснення оплати за послуги водопостачання та водовідведення онлайн є оплата на сайті обраного банку або через особистий кабінет. У розділі «Повідомлення» на сайті підприємства можна ознайомитися з діючими на сьогоднішній день пунктами прийому платежів ЄРЦ «Мегабанк».

На підприємстві підкреслили, що в умовах карантину КП «Харківводоканал» працює в штатному режимі, оскільки надання послуг водопостачання та водовідведення повинно здійснюватися безперервно і перериватися тільки на ремонтні роботи і ліквідацію аварійних ситуацій. «Ми цінуємо здоров’я людей і вживаємо всіх заходів обережності для забезпечення їхньої безпеки від можливого зараження», – зазначили на підприємстві.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 14 квітня виявили 119 918 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 255 – за минулу добу.

11 квітня в Харківській області встановлена «червона» зона карантину і вводяться обмеження, відповідні цьому рівню епідемічної небезпеки.

Влада Харкова оголосила карантинні обмеження, що вводяться в місті.