У Пісочині відкриють сучасну амбулаторію

Фото: oblrada.kharkov.ua

У Пісочині під нову сучасну амбулаторію переобладнують триповерхову нежитлову будівлю. Зараз в ній йде ремонт, який має закінчитися восени.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської облради.

Як розповів Пісочинський селищний голова Олег Чернобай, наприкінці минулого року Пісочинська селищна рада за 6,5 млн грн придбала нежитлову триповерхову будівлю площею 520 кв. м.

«Підведені всі комунікації, працює ліфт. Плануємо облаштувати сім кабінетів для сімейних лікарів, стаціонар, маніпуляційну», — сказав Олег Чернобай.

Він також запевнив, що оздоблювальні роботи в приміщенні почнуться вже в червні. За прогнозом фахівців, ремонт триватиме близько чотирьох місяців. Також в планах зробити дорогу до амбулаторії.

Працююча зараз в селищі амбулаторія відкрита не так давно, у 2012 році. Медустанова обслуговує близько 15 тисяч чоловік. Лікарі уклали близько 11 тисяч декларацій з пацієнтами. Але амбулаторія вже не справляється з усіма завданнями.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській міській багатопрофільній клінічній лікарні № 17 відкрили нове відділення для хворих на COVID-19 з гострою хірургічною патологією.