У Первомайському поліція виявила двох покинутих дітей (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

У Первомайському поліцейські виявили двох дітей восьми та дев’яти років, кинутих напризволяще 27-річною матір’ю. Жінка поїхала до Києва, покинувши дітей у жахливих умовах.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Про те, що двоє дітей в брудному одязі бродять вулицями міста, до поліції увечері 9 квітня повідомили небайдужі громадяни. Приїхавши за викликом, поліцейські виявили двох голодних та обірваних хлопчаків восьми й дев’яти років.

«Вони розповіли, що мешкають разом зі своєю матір’ю на одному з мікрорайонів міста Первомайський, але кілька днів тому  мати поїхала до Києва та залишила їх самих», – йдеться у повідомленні.

Особистість матері встановили – 27-річна мешканка Первомайського обіцяла повернутися до міста наступного дня, 10 квітня. На питання, чому вона кинула дітей, жінка відповіла, що їй конче необхідно було виїхати «у справах», а залишити синів було ні з ким. Встановлений і батько нещасних хлопчаків – він давно вже мешкає окремо і «не цікавиться їх життям».

Співробітники ювенальної превенції обстежили умови життя хлопчаків і терміново помістили їх спочатку до місцевої лікарні, а згодом – перевели до психоневрологічного санаторію. Відносно матері складений протокол за ч. 1 ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

«Правоохоронці рекомендували матері негайно поліпшити санітарні умови житла, а також попередили про кримінальну відповідальність за залишення дітей у небезпеці», – повідомили у поліції.

Однак, у січні на жінку вже складався аналогічний протокол і теоретично нічого нового співробітники ювенальної превенції у її квартирі не побачили. Залишається лише гадати, чому двох хлопчиків тоді прирекли на більш ніж двомісячне існування у цих умовах. І якою правоохоронці бачать їх подальшу долю.

Як повідомляв Харків Times, у січні поліція Харкова порушила кримінальну справу за фактом невиконання батьківських обов’язків. На вулиці Римарській, у центрі Харкова, дві жінки 57 та 30 років (мати й бабуся) в антисанітарних умовах тримали й годували собачим м’ясом хлопчика та двох дівчаток – двох, шести й одинадцяти років.

Наприкінці січня мешканка села Залізничне Чугуївського району майже на добу залишила у нетопленій хаті й без їжі свого чотирирічного сина та дворічну дочку.