У Кегичівці п’яна мати знущалася над 16-річною дівчинкою

У Харківській області судитимуть мешканку селища Кегичівка «за психологічне насильство по відношенню до своєї 16-річної дочки». За останній рік жінка неодноразово ображала дівчинку, нецензурно лаяла її та виганяла з дому. Справу про систематичне домашнє насильство вже передано до суду.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповіли у прокуратурі, за останній рік жінка «неодноразово здійснювала психологічне насильство по відношенню до своєї 16-річної дочки, що полягало у словесних образах, грубій образливій нецензурній лайці, чим принижувало гідність дитини, виганяла її з дому, створюючи умови для погіршення якості її життя».

За цей час жінку чотири рази притягували до адміністративної відповідальності й стягували з неї штрафи у сумі від 170 до 680 гривень.

«У суді громадянка свою вину визнавала, розкаювалася, сплачувала добровільно штрафи, але після вживання алкогольних напоїв,  знову бралася за старе і перетворювала життя дитини в суцільні страждання», – йдеться у повідомленні.

Тепер жінці загрожує не тільки великий штраф, громадські роботи або арешт – вона може два роки провести за ґратами, оскільки ст. 126-1 – це вже стаття Кримінального, а не Адміністративного кодексу. Та й служба у справах дітей задумалася нарешті про те, чи не варто позбавити горе-матір батьківських прав.

Як повідомляв Харків Times, у Первомайському поліцейські виявили двох дітей восьми та дев’яти років, кинутих напризволяще 27-річною матір’ю. Жінка поїхала до Києва, кинувши хлопчиків у жахливих умовах.