Двом паліям трави в Харківській області загрожує по шість тисяч гривень штрафу

Фото: kh.dsns.gov.ua

Рятувальники, яким протягом 12 квітня довелося 79 разів виїжджати на гасіння очерету, сухостою та сміття, склали адмінпротоколи на двох винуватців пожеж, що попалися на місці злочину.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

Протягом 12 квітня пожежні ГУ ДСНС України в Харківській області 79 разів залучалися до гасіння чагарників, сухої трави, очерету та сміття на відкритих територіях. Загальна площа таких пожеж склала понад 68 га.

Левова частка пожеж сталася через необережне поводження з вогнем або ж навмисний підпал сухостою, а вітряна погода сприяла швидкому поширенню вогню.

На жаль, більшість паліїв залишаються невідомі історії та суспільству, але деяких вдається ідентифікувати.

Вчора в буквальному сенсі на гарячому попалися два таких «героя».

У селі Осиново Куп’янського району місцевий житель наполегливо випалював суху траву, очерет й іншу природну рослинність, незважаючи на всі попередження про небезпеку та збільшені штрафи. Інспектори ДСНС зафіксували цей факт і склали на порушника протокол за ст. 77-1 КУпАП. Йому загрожує штраф в розмірі від 3 060 до 6 120 гривень.

Аналогічний протокол складений і на палія з Балаклії.

Як повідомляв Харків Times, за добу 11 квітня рятувальники Харківщини 150 раз гасили займання сухостою та сміття на загальній площі близько 160 га. У Золочівському районі від вогню постраждав й один з паліїв.

У Змієві дві школярки 11 і 12 років, бавлячись з вогнем, підпалили траву на лузі, це стало причиною пожежі на 1,5 гектарах, загасити яку вдалося лише через дві доби.