До Харкова прибула вакцина CoronaVac

Фото: kharkivoda.gov.ua

Сьогодні, 13 квітня, харківський обласний аптечний склад отримав 8 520 доз вакцини CoronaVac. Ними передбачається прищепити певну кількість маломобільних громадян, а також працівників освіти, задіяних у ЗНО.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

Вакцину привезли 13 квітня приблизно опівдні. Харківська область отримала 8 520 доз. Згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я від 12 квітня, на CoronaVac для Харківської області з держбюджету витратили близько 4,2 млн грн (ціна за флакон — 489,10 грн).

Виходячи з того, що вакцинуватися потрібно двічі, їх вистачить, щоб прищепити 4 260 осіб.

В обладміністрації заявили, що імунізація новим препаратом почнеться найближчими днями, проте точну дату поки не назвали.

«Ця вакцина призначена для проведення щеплення маломобільних груп населення та їхніх опікунів, а також працівників, які будуть залучені до проведення зовнішнього незалежного оцінювання. Щеплення проводитимуть мобільні бригади, які працюють і з вакциною Covieshield. Для роботи з новою вакциною вони пройшли відповідні навчання. Наразі Департамент охорони здоров’я визначає алгоритм проведення щеплень вакциною CoronaVac, вона розпочнеться найближчими днями», — сказала губернатор Айна Тимчук.

Тим часом триває процес імунізації вакциною Covieshield: станом на ранок 13 квітня щеплення отримали 14 329 осіб, з них у Харкові — 4 479.

Вакцинація CoronaVac / Sinovac Biotec буде проводитися в два етапи: ревакцинацію другий дозою будуть робити через 28 днів після першого щеплення.

За інформацією директора КП «Обласний аптечний склад» Ірини Шігун, вакцина зберігається при температурі +2 … +3 градуси, термін зберігання становить 24 місяці.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 13 квітня виявили 118 663 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 904- за минулу добу.

У Харківській області з 29 по 31 березня від СОVID-19 померли дві дитини. За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, у яких інфекція забрала життя.

11 квітня в Харківській області встановлена «червона» зона карантину і вводяться обмеження, відповідні цьому рівню епідемічної небезпеки.

Фото: kharkivoda.gov.ua