У Харкові не буде транспортного колапсу — Терехов

Фото: Соцмережи

Міська влада робить все можливе, щоб не допустити транспортного колапсу в Харкові через нові карантинні обмеження. Міськвиконком і поліція домовилися про компромісне рішення.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на заяву Ігоря Терехова в ефірі каналу «Україна 24».

Секретар міської ради розповів, що міська влада спільно з представниками Національної поліції та перевізниками на оперативній робочій нараді розробила алгоритм дій в рамках нових карантинних обмежень, який допоможе Харкову уникнути транспортного колапсу.

«Сьогодні був перший день перебування Харкова у «червоній» зоні. Ми побачили жорстку позицію співробітників поліції, які склали десятки протоколів на приватних перевізників за порушення карантинних норм, виписували штрафи. Реакція водіїв була природною — вони почали йти з маршрутів, боячись отримати 17 тис. штрафу. Однак завтра робочий день, всім харків’янам потрібно дістатися на роботу, і наше основне завдання – перевезти людей до місця роботи і при цьому дотриматися всіх карантинних обмежень», — зазначив Ігор Терехов.

За його словами, учасникам зустрічі вдалося знайти розумний баланс, щоб не зірвати перевезення городян. З понеділка весь громадський транспорт продовжить роботу з 50% -ноюї наповнюваністю.

Маршрути скасовуватися не будуть, проте співробітники поліції продовжать жорстко стежити за дотриманням карантинних норм. Зокрема, продовжить свою роботу метрополітен — основний перевізник пасажирів у Харкові. У години-пік інтервал руху складатиме близько 3 хвилин, в звичайний час — до 7 хвилин.

Також Ігор Терехов зазначив, що зараз в харківських лікарнях розгорнуто достатню кількість ліжко-місць. Міська влада постійно знаходиться на зв’язку з Міністерством охорони здоров’я, і ​​в разі потреби зможе розраховувати на його допомогу.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 12 квітня виявили 117 759 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 595 — за минулу добу.

11 квітня в Харківській області встановлена «червона» зона карантину і вводяться обмеження, відповідні цьому рівню епідемічної небезпеки.