Після переходу до “червоної” зони в Харківській області виписали 35 постанов на порушників карантину

Фото: Фокус

З 11 квітня, коли в Харківській області стали діяти обмеження, встановлені для “червоної” зони карантину, станом на 12 квітня поліцейські склали 21 адмінпротокол і винесли 35 постанов щодо порушників.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

У 35 випадках правопорушники знаходилися в громадських місцях без засобів індивідуального захисту, а приватний підприємець не припинила роботу кіоску в Харкові.

Відносно порушників поліцейські склали 21 протокол за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Ці порушення, в основному, були виявлені в розважальних закладах та закладах громадського харчування. Санкцією статті передбачено штрафи для громадян від 17 тисяч до 34 тисяч гривень і для посадових осіб – від 34 тисяч до 170 тисяч гривень. Рішення про накладення адміністративних стягнень на порушників буде приймати суд.

Також за фактами перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, в тому числі виготовлених самостійно, поліцейські винесли 35 постанов. З санкції ч. 2 ст. 44-3 КУпАП передбачено накладення штрафу від 170 до 255 гривень.

Як повідомляв Харків Times, 11 квітня в Харківській області встановлюється «червона» зона карантину і вводяться обмеження, відповідні цьому рівню епідемічної небезпеки.

Влада Харкова оголосила карантинні обмеження, що вводяться в місті