Новобудови на вулиці 23 Серпня не буде — Терехов

Фото: city.kharkov.ua

Будівництво висотки в районі будинку № 56 по вул. 23 Серпня буде зупинено. Міська влада пропонує власнику будівлі продати його місту для переобладнання в дитячий сад.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

Такі заяви зробив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов під час зустрічі з жителями навколишніх будинків 10 квітня.

За словами чиновника, всі необхідні документи для цього будуть підготовлені найближчим часом.

«Жителі проти того, щоб тут була ущільнювальна забудова. Я повністю на їхньому боці і завжди буду їх підтримувати. Більш того, ми хочемо власникам цього об’єкту зробити пропозицію про його продаж місту. На базі цього приміщення ми хочемо зробити дитячий садок. У цьому районі багато діток, тому додаткові місця в дитсадках дуже потрібні», — сказав Ігор Терехов.

Також на прохання мешканців біля цього об’єкту впорядкують зону для відпочинку: реконструюють стадіон, встановлять дитячий майданчик і зроблять невеликий сквер.

Як повідомляв Харків Times, раніше жителі мікрорайону звернулися до Харківської міської ради з проханням зупинити будівництво на місці адміністративної будівлі по вул. 23 Серпня, 56, де забудовник планує звести три з’єднаних між собою висотки у 9, 12 і 17 поверхів. Міська влада відповіла, що будівництво буде продовжено тільки в разі згоди місцевих жителів.