На ХТЗ рятувальники витягли жінку, яка тонула в стічних водах (відео)

Фото: kh.dsns.gov.ua

У Харкові співробітники ДСНС врятували 55-річну жінку, яка тонула в водоймі стічних вод. Як і чому вона там опинилася, залишилося неясно. Але глибина «озера» доходить до 11 метрів. Врятовану доставили до лікарні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

10 квітня о 16:45 на номер «101» надійшло повідомлення про те, що у водоймі стічних вод навпроти будинку 18 по провулку Василя Клочкова в Харкові тоне жінка.

На місце події виїхало відділення служби порятунку в складі чотирьох чоловік.

Прибувши на місце, рятувальники виявили, що на відстані приблизно 10 метрів від берега у воді знаходиться жінка і просить допомоги. Приблизна глибина водойми становила 11 метрів.

Було вирішено розділитися, і в той час, як двоє надуватимуть рятувальний човен, інші двоє вплав дістануться до потопаючої. Командир відділення і водій Микола Турчинов та начальник варти 8-ї пожежно-рятувальної частини Сергій Білоус стрибнули у крижану воду, підпливли до жінки і, підтримуючи, витягли її на берег.

Після цього постраждалу жінку (1966 року народження) оглянули медики «швидкої». З діагнозом «стан після утоплення та загальне переохолодження» жінку госпіталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої невідкладної медичної допомоги.

Всі обставини надзвичайної події встановлюються.

Як повідомляв Харків Times, 24 березня в селі Кучерівка Куп’янського району на місцевій водоймі провалився під лід і загинув 15-річний хлопчик. Він намагався врятувати собаку та дідуся.