Шість компаній-підрядників ремонтують харківську Окружну

Фото: ХОГА

Шість підрядних організацій ремонтують об’їзну дорогу навколо Харкова. До кінця цього року планують відремонтувати половину харківської Окружної.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

За словами начальника Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрія Алексєєва, за два роки планується відновити 86 км цієї дороги.

«У цьому році ми плануємо привести в порядок близько 40 км, все інше ми будемо закінчувати в наступному році. Роботи по плану розраховані на два роки», – розповів Андрій Алексєєв.

Він також зазначив, що під час ремонту окружної використовується технологія, яка раніше не застосовувалася для ремонту ділянок цієї дороги.

«Використовуємо георешітки, що забезпечують захист від тріщин покриття автомобільної дороги, оскільки у нас знизу старе бетонне покриття, яке при перепаді температур піддається деформації. Застосування синтетичного матеріалу це питання знімає», – сказав Андрій Алексєєв.

У Службі автомобільних доріг Харківської області уточнили, що станом на 10 квітня роботи ведуться відразу на декількох ділянках. Зокрема, підрядники почали ремонт ремонт на 58 км (ділянка М-03 і під’їзду до Міжнародного аеропорту “Харків”) об’їзної дороги навколо Харкова по маршруту: Пісочин-П’ятихатки-Рогань-Безлюдівка. Також проводяться роботи від Дергачівської розв’язки в бік перехрестя з проспектом Людвіга Свободи.

Дорожники виконують роботи з асфальтування, фрезерування старого покриття і розчищення узбіччя від чагарників.

Всього дорожники планують капітально відремонтувати 58 кілометрів траси по маршруту об’їзної: Песочін- П’ятихатки-Рогань-Безлюдівка на трьох відрізках: М-03 Київ-Харків-Довжанський км 472 + 045 – км 493 + 400, М-03 Київ – Харків-Довжанський км 493 + 900 – км 516 + 200, під’їзд до Міжнародного аеропорту “Харків” км 0 + 000 – км 13 + 688.

На вказаних ділянках повністю оновлять покриття, додадуть перехідно-швидкісні смуги, влаштують нові автобусні зупинки, відновлять бар’єрне огородження, відновлять та укріплять узбіччя, відновлять водовідведення з проїзної частини, встановлять нові автомобільні знаки і влаштують нову розмітку.

Запланована вартість виконання робіт 1,8 млрд.грн. Реалізація контракту розрахована на 2 роки.

Довідка. Об’їзна дорога навколо м. Харків складається з відрізків п’ятьох доріг:

  • М-03 Київ-Харків-Довжанський,
  • Під’їзд до Міжнародного аеропорту «Харків» (з боку Довжанського),
  • Р-78 Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка,
  • М-18 Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта,
  • Під’їзд до аеропорту «Харків» (з боку Києва).

Капітальний ремонт на об’їзній дорозі навколо Харкова не проводився більше 10 років, міжремонтний термін вичерпано на 100%. Екстремальні погодні умови цієї зими та постійний рух транзитного великовагового транспорту призвели до значної аварійної ямковості, а на деяких ділянках дорожнє покриття вже повністю зруйноване.

Як повідомляв Харків Times, 11 березня дорожники почали підготовку до ремонтних робіт на харківській Окружний.

15 березня до виконання робіт на об’їзній дорозі навколо Харкова підключилася ще одна підрядна організація.

Фото: ХОГА