Народження мертвої дитини – ще один дергачівський лікар опинився під підозрою

Фото: khar.gp.gov.ua

У справі про загибель новонародженого з’явився другий підозрюваний – лікар акушер-гінеколог відділення Дергачівської лікарні Харківської області. Йому повідомили про підозру в неналежному виконанні професійних обов’язків (ч. 2 ст. 140 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

В ході досудового розслідування встановлено, що в жовтні 2018 року бригада «швидкої допомоги» доставила 32-річну жительку Дергачівського району до пологового відділення лікарні з діагнозом: вагітність, 41 тиждень, пологи.

На думку слідства, під час перебування вагітної у пологовому відділенні підозрюваний скоїв низку дій, внаслідок яких сталася внутрішньоутробня загибель плоду. Так, в порушення вимог наказів МОЗ України лікар акушер-гінеколог не провів необхідні обстеження пацієнтки та плода. Також він призначив медичні препарати в необґрунтованих дозах.

“Разом з цим встановлено, що при належному спостереженні за вагітною та її плодом, а також належному наданні медичної допомоги можна було б вчасно діагностувати патологічні зміни, обрати іншу тактику ведення пологів та вагітність мала закінчитися народженням живої дитини.”, – розповіли в прокуратурі .

Якщо вину підозрюваного буде доведено в суді, йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, раніше повідомили про підозру в неналежному виконанні професійних обов’язків завідуючому пологово-гінекологічним відділенням Дергачівської лікарні.