Харківська область у “червоній” зоні карантину: що буде працювати і що заборонено

У Харківській області з 11 квітня вводять нові карантинні обмеження, встановлені для “червоного” рівня епідемічної небезпеки. При цьому жорсткого локдауна в області не буде.

Про це Харків Times дізнався з рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 9 квітня.

За рішенням комісії, забороняється:

За рішенням комісії, забороняється:

  • Приймання відвідувачів у закладах харчування (бари, ресторани, кафе тощо можуть працювати на доставку і винос);
  • Приймання відвідувачів у ТРЦ, крім закладів, які торгують товарами на торговельних площах, 60% яких призначено для торгівлі продуктами, пальним, ліками, виробами медичного призначення;
  • Приймання відвідувачів у закладах культури, проведення культурних і масових заходів, крім автоконцертів, автокінотеатрів;
  • Приймання відвідувачів у спортзалах, фітнес-центрах, басейнах;
  • Проведення усіх масових заходів, крім офіційний спортивних;
  • Діяльність ринків, крім продовольчих;
  • Діяльність закладів харчування в готелях з 11:00 до 18:00;
  • Робота підвісних канатних доріг.

Громадський транспорт продовжить працювати. Але вводяться обмеження на число пасажирів. Згідно з рішенням комісії забороняється здійснення пасажирських перевезень автомобільним або електротранспортом на міських, приміських, міжобласних маршрутах, якщо число пасажирів перевищує 50% від кількості сидячих місць.

Не буде серйозних змін в роботі закладів освіти. Продовжать працювати садки, спеціалізовані установи освіти. Учні 1-4 класів продовжать ходити на навчання в школи, інші будуть навчатися дистанційно.

Формат навчання в ПТУ, коледжах і вузах визначає адміністрація навчального закладу. Обласна комісія з питань ТЕБ ​​та НС рекомендувала “керівникам установ позашкільної, професійного (професійно-технічного) вищої освіти перейти на дистанційну форму навчання”.

Введені обмеження будуть діяти до особливого розпорядження обласної комісії з питань ТЕБ та НС.

Читайте також: Влада Харкова оголосили карантинні обмеження, які вводяться в місті

Як повідомляв Харків Times, у неділю, 11 квітня, в Харківській області встановлюється «червона» зона карантину і вводяться обмеження, відповідні цьому рівню епідемічної небезпеки.

За даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 10 квітня виявили 15 790 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 343 – за минулу добу.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшав, а місць в лікарнях знову не вистачає.

У Харківській області з 29 по 31 березня від СОVID-19 померли дві дитини. За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, у яких інфекція забрала життя.