Старшокласників запрошують на конкурс архітектурних проектів про взаємодію природи і міста

Харківська школа архітектури (ХШУ) запрошує учнів 10-11 класів спробувати себе в ролі архітектора і спроектувати місце для перебування диких тварин в сучасному мегаполісі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Конкурс “Будь архітектором” проводиться другий рік поспіль. У ньому можуть взяти участь старшокласники з усіх регіонів України. Переможці отримають гранти на навчання на програмах бакалаврату та нульового року ХША, а також на короткострокові підготовчі курси.

Тема конкурсу цього року – відносини між природою і містом.

Ми звикли називати великі міста кам’яними джунглями. Серед скла, бетону і асфальту існує безліч типажів – люди, птахи, тварини, комахи і рослини – які перетинаються вигадливими, нелінійними зв’язками. Багато видів тварин сьогодні йдуть в міста, щоб врятуватися від хижаків і пестицидів. Виробивши власні закони і форми відносин, спільноти людей і «не-людей» утворюють альтернативне місто, існуючи всупереч міського планування.

Організатори пропонують школярам пофантазувати щодо аналогів природних середовищ існування для диких тварин в сучасному місті і спроектувати місце для їх перебування.

Учасникам конкурсу пропонують подивитися на місто як результат спільного виживання людей, тварин і рослин.

«Цей зв’язок створює взаємні переплетення всередині населеного простору і може стати нашим останнім шансом на виживання в майбутньому», – зазначив тьютор ХША і один з членів журі конкурсу Дмитро Заєць.

Для участі в конкурсі необхідно до 30 квітня зареєструватися на сайті ХША і до 31 травня відправити свій конкурсний проект.

З більш детальною інформацією про конкурс можна ознайомитися тут.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові відбудеться фестиваль креативних індустрій «Create Kharkiv Business Education 2021» та конференція «Instaboom 4.0».