Винуватцю в ДТП на окружній, де загинули рятувальник і його донька, дали 9 років в’язниці

Фото: khar.gp.gov.ua

Київський районний суд Харкова визнав Дмитра Габишева винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК) і призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Сьогодні Київський райсуд оголосив вирок 19-річному Дмитру Габишева, з вини якого в жовтні минулого року загинули двоє людей.

Досудовим розслідуванням встановлено, що молодий чоловік керував автомобілем Toyota Land Cruiser, будучи в стані алкогольного сп’яніння.

Він їхав по трасі, на якій в цей час проводилися дорожні роботи. Половина дороги була перекрита, по другій половині було організовано двосторонній рух. Про це свідчили відповідні знаки та огородження.

Водій позашляховика виявив злочинну самовпевненість, проігнорував знаки та дорожню обстановку, збільшив швидкість і виїхав на зустрічну смугу, де лоб в лоб зіткнувся з автомобілем Daewoo Lanos.

В результаті зіткнення 41-річний водій і 15-річна пасажирка автомобіля Daewoo Lanos загинули на місці.

Водій позашляховика вину у скоєному кримінальному правопорушенні визнав повністю. Родичі загиблих запросили компенсацію в розмірі 2 млн грн, але поки отримали лише 100 тис. грн.

У зв’язку зі ступенем тяжкості злочину та тим, що обвинувачений був у стані алкогольного сп’яніння на момент ДТП і до цього його позбавляли права на управління через водіння в нетверезому вигляді, прокурор клопотав про призначення максимальної санкції ч. 3 ст. 286 КК, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Однак з огляду на визнання провини і щире розкаяння винного суд зменшив цей термін на рік.

Як повідомляв Харків Times, співробітники поліції 21 жовтня затримали 19-річного харків’янина, який перебував за кермом Toyota Land Cruiser, що вранці цього дня вилетів на смугу зустрічного руху та в лоб зіткнувся з Daewoo Lanos на Окружній дорозі. Внаслідок зіткнення загинули 41-річний начальник пожежно-рятувальної частини Дмитро Азарєнков і його 15-річна дочка Анастасія.

23 жовтня 2020 року Київський районний суд Харкова заарештував Дмитра Габишева, а 14 січня той же суд продовжив йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою ще на 60 днів.

6 квітня в Київському районному суді Харкова відбулося чергове засідання з розгляду справи Дмитра Габишева, обвинуваченого в смертельній ДТП на окружній дорозі. На судовому засіданні пройшли дебати сторін. Обвинувачений Дмитро Габишев визнав свою провину в повному обсязі. Прокуратура зажадала максимального покарання.