У Харкові відновлять автобусний маршрут з центру на Олексіївку

Фото: Vadim Pudovkin / gortransport.kharkov.ua

У Харкові до вересня планується відновити автобусний маршрут №245 (станція метро Держпром – Студмістечко).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради за підсумками зустрічі, яку провів секретар Харківської міськради Ігор Терехов з співробітниками і студентами Харківського державного університету харчування та торгівлі.

Маршрут №245, який діяв до березня 2020 року, з’єднував центр міста і район Олексіївку. Вирушаючи від станції метро “Держпром” автобуси слідували через площу Свободи, узвіз Пасіонарії, вулицю Клочківську, вулицю Лялі Убийвовк, Целіноградську і приїжджали до Студмістечка.

Також під час зустрічі викладачі попросили допомоги в реалізації проекту «Urban-project», який передбачає благоустрій прибудинкової території по вул. Домобудівельній, 3, 5, 7, 9, 11 та 13. Громадська організація «Центр вуличних культур» пропонує встановити там спортивний майданчик і обладнати зони відпочинку. Секретар міської ради зазначив, що жителі разом з громадськими діячами можуть взяти участь в конкурсі проєктів на бюджет участі і отримати кошти на реалізацію ініціативи з бюджету територіальної громади Харкова.

Студенти університету попросили обладнати спортивний майданчик в районі гуртожитку №2. Оскільки ця територія не належить комунальній власності, було вирішено відпрацювати питання спільно з вишем на умовах співфінансування 50 x 50.

Крім того, проректор університету Ніна Єсінова звернулася з проханням відновити проведення і фінансування startup-конкурсу «Харків – місто молодіжних ініціатив», в якому активну участь брали студенти вишу. Ігор Терехов зазначив, що прийом заявок на конкурс відновлять після зняття карантинних обмежень.

За підсумками зустрічі планується виконати наступне:

  • встановити дитячі майданчики в приватному секторі в Покотилівці (Новобаварський р-н) та в районі вул. Штурмової;
  • відремонтувати внутрішньоквартальну дорогу вздовж будинків по пр. Московському, 286, 288 і внутрішньоквартальних дорогу і тротуару в районі будинку вул. Барабашова, 46-а;
  • провести ремонт під’їзду №10 в будинку на вул. Ахсарова, 17;
  • обладнати пішохідний перехід в районі будинку №3 по вул. Домобудівельній (з розміткою і дорожнім знаком).

Як повідомляв Харків Times, автобусні перевізники сьогодні не обслуговують 53 автобусні маршрути з 153, передбачених транспортною схемою Харкова.