Харків спільно з Туреччиною вироблятиме міські автобуси

Фото: Игорь Терехов/Telegram

Меморандум про наміри співробітництва між Харківською міською радою та турецькою компанією з виробництва автобусів «Karsan» підписано сьогодні, 8 квітня, під час Міжнародного форуму «Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст».

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради.

Як розповів секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, протягом декількох років Харків планує закупити близько 500 автобусів турецького виробництва, які стануть основою для створення в місті муніципального автобусного громадського транспорту. Турецька компанія «Karsan» виробляє транспорт понад 50 років для 24 країн світу.

«У понеділок я особисто ознайомився з виробництвом цих автобусів. Вони просторі, з низькою підлогою, з антивандальним покриттям. Це автобуси зовсім іншого рівня і класу, і вони будуть муніципальними. Це дозволить нам утримувати тарифи і забезпечувати стабільність перевезень», — підкреслив Ігор Терехов.

Він зазначив, що в цьому році місто закупить близько 150 автобусів різного класу: 8-метрові автобуси курсуватимуть у години пік, 6-метрові — коли трафік буде меншим. Решту автобусів збиратимуть в Харкові.

«Ми домовилися з нашими турецькими партнерами про те, що ці автобуси будуть збирати у нас в місті. Для цього ми створимо близько 300 робочих місць. На базі якого підприємства це буде відбуватися, вирішуватимуть турецькі інвестори. Але переговори з місцевим бізнесом вже ведуться. Для Харкова це економічно вигідний проєкт», — повідомив Ігор Терехов.

Фото: Игорь Терехов/Telegram

Як повідомляв Харків Times, влада Харкова вивчає можливість запуску на міські маршрути автобусів турецького виробництва і ознайомилася з виробництвом автобусів компанії Karsan.