Харківські школярі перемогли у всеукраїнському марафоні з фізики

Фото: x-vymir.com

Учні харківських шкіл вибороли призові місця у Відкритому всеукраїнському фізичному марафоні, який проводився у березні для учнів 8-11 класів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Відкриті змагання з фізики проходили у три етапи. У фіналі за перемогу боролися 80 школярів з різних регіонів України. За результатами марафону переможцями стали 11 харків’ян.

Так, дипломом І ступеня нагороджено учня навчально-виховного комплексу №45 «Академічна гімназія» Олексія Гамова, дипломом ІІ ступеня – учнів Харківського фізико-математичного ліцею №27 Едуарда Паланта, Святослава Денискова, Володимира Ломакіна та Артема Сараєва, дипломом ІІІ ступеня – учнів фізико-математичного ліцею №27 Марію Коваленко, Володимира Сігалова, Дмитра Захарова, Владислава Стороженка, Михайла Мотильця та учня навчально-виховного комплексу №45 «Академічна гімназія» Єгора Жаріхіна.

Відкриті змагання з фізики за програмою для учнів 8-11 класів є аналогом всеукраїнських учнівських олімпіад, проведення яких у цьому навчальному році було скасовано через загострення в країні епідеміологічної ситуації.

Як повідомляв Харків Times, харків’яни завоювали срібні нагороди на Міжнародному турнірі юних фізиків.