Харківські правоохоронці заблокували незаконне виведення ПДВ на 700 млн грн

Фото: misto.vn.ua

У Харківській області проводиться розслідування за фактом махінацій з податковим кредитом з ПДВ на суму 700 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Зазначена сума податкового кредиту з ПДВ була накопичена в період 2020-2021 років за рахунок нібито придбання у виробника тютюнової продукції, яку фактично було реалізовано за готівку поза бухгалтерського та податкового обліку.

За даними слідства, в схемі брали участь кілька підприємств регіону. Тепер ці фірми тепер фігурують в кримінальному провадженні за фактом підробки документів, які подавалися для державної реєстрації суб’єктів господарювання (ч. 2 ст. 205-1 КК України).

В рамках кримінального провадження правоохоронці заблокували незаконне розповсюдження «схемного» податкового кредиту підприємствам-вигодонабувачам на 700 млн грн.

Але фігуранти не заспокоїлися і в березні цього року зробили спробу використання «схемного» податкового кредиту під виглядом реалізації тютюнових виробів кінцевому споживачу. Спроба виявилася невдалою.

6 квітня в Єдиному реєстрі податкових накладних ГУ Державної податкової служби в Харківській області вказане підприємство внесено до категоріі ризикових і йому заблокували ліміт на загальну суму понад 8,5 млн грн. Таке рішення прийняла Комісія з питань зупинки реєстрації податкової накладної на підставі додаткових доказів, зібраних правоохоронцями.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові розслідують справу про махінації на постачання електроенергії на 16 млн грн.