Харківська поліція зловила одесита-закладника та викрила наркопритон (фото)

У Харкові сьогодні затримали двох наркоділків. 20-річний одесит продавав PVP за допомогою Інтернету та закладок. А 42-річний харків’янин організував притон у власній квартирі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Одесит «працював» на Інтернет-магазин і поширював солі «Альфа PVP» на території міста. Щомісяця він реалізовував більше тисячі закладок на суму майже 150 000 гривень.

Його затримали під час прицільного відпрацювання одного з районів Харкова. При огляді особистих речей хлопця правоохоронці виявили близько 150 полімерних колб з психотропною речовиною «Альфа PVP».

Молодик пояснив, що «працює» закладником на Інтернет-магазин з продажу відповідних товарів. В орендованій квартирі він влаштував склад цього магазину, де розфасовував психотропи. Реалізовував наркотики через «закладки» на території обласного центру.

Щомісяця зловмисник робив більше тисячі закладок на загальну суму близько 150 000 гривень. За кожен тайник йому платили 50 гривень.

Тому під час обшуку в оселі правоохоронці виявили пакетики з «Альфа PVP», сліп-пакети, матеріали для виготовлення «закладок», електронні ваги та мобільний телефон.

Правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК. Йому вже повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Незабаром суд обере йому запобіжний захід. За скоєне підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Діяльність Інтернет-магазина заблокована. Також встановлюються канал поставки психотропних речовин, злочинні зв’язки фігуранта та його спільники.

Фігурант іншої справи, 42-річний харків’янин, теж співпрацював з Інтернет-магазином. Але наркотики вживав сам, а також пропонував іншим у себе вдома. Власну квартиру на вулиці Владислава Зубенка він перетворив на своєрідне кафе. Орієнтовний місячний оборот “кухаря” становив близько 100 г наркотиків на загальну суму близько 50 тис. гривень.

В ході обшуку поліцейські виявили близько 300 г речовини білого кольору, мобільний телефон, пристрій для вживання наркотичних засобів і психотропних речовин із залишками і нашаруванням наркотичного засобу, шприц для ін’єкцій із залишками рідини коричневого кольору, макове насіння з домішками макової соломи вагою 500 г.

Речові докази вилучено та направлено на експертне дослідження.

В даний час перевіряється причетність чоловіка до поширення психотропних речовин на території Харкова. Встановлюється канал надходження, споживачі та інші учасники злочинної діяльності.