Бельгійці в Харкові вирішили пересісти на велосипеди. З пива

Фото: mykharkov.info

Надзвичайний і Повноважний Посол Бельгії в Україні Алекс Ленартс розповів, які сфери харківської життя здаються йому цікавими для інвесторів. В першу чергу, це IT і виробництво велосипедів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Бельгія в Україні Алекс Ленартс приїхав до Харкова, щоб відвідати міжнародний форум «Муніципальна інфраструктура: розвиток і комфорт міст» і вивчити перспективні напрямки співробітництва. Найцікавішими він вважає сферу IT і виробництво велосипедів.

На зустрічі з керівництвом міста посол Бельгії зазначив, що в умовах пандемії важливо оживити старе виробництво та знайти нові ідеї для розвитку економіки.

«Ми інвестуємо в харківське виробництво пива, і я хотів би розширити сферу інвестицій. У вас великий IT-потенціал. Я планую вивчити, наскільки бельгійські підприємства готові співпрацювати саме у цій сфері. Також колись Харків був знаменитий виробництвом велосипедів. Завод цей закритий, але, можливо, ми знайдемо можливість відновити спільне виробництво. У вас є необхідний досвід, а екологічний спосіб пересування стає все більш затребуваним», — сказав Алекс Ленартс.

У свою чергу Ігор Терехов підкреслив, що міська рада готова до співпраці з Бельгією, відкрита для нових ідей і проектів. За його словами, таким чином можна буде створити нові робочі місця, залучити сучасні технології у місто та продовжити його розвиток.