У Лозівському ковідном стаціонарі збільшують кількість ліжок

У Лозівському стаціонарі №2, який перепрофілювали для лікування ковіда та пневмоній, додають 35 місць.

Таке рішення прийняли 6 квітня на нараді в Лозівській міськраді. Наказ підписав директор Лозівського територіального медичного об’єднання Віктор Баранов.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Лозівської міськради.

Станом на ранок 6 квітня в стаціонарі № 2 перебувало 203 пацієнта. Медики були змушені готувати додаткові ліжка, адже 175 відведених раніше вже не вистачало. Тепер лікувальний заклад зможе приймати 210 хворих.

За словами Віктора Баранова, збільшують не тільки кількість ліжок, але й медичний персонал. Додатково залучать чотирьох медсестер зі стаціонару №1 в Катеринівці. У медоб’єднанні також готуються направити до ковідного стаціонару ще одного лікаря (зараз їх п’ять).

Збільшення місць не має призвести до гострого дефіциту кисневої підтримки, прогнозують медики. У стаціонарі №2 є концентратори для 169 пацієнтів, 6 стаціонарних кисневих точок, 9 апаратів штучної вентиляції легенів і ще 16 апаратів ШВЛ в інших відділеннях Лозівського територіального медичного об’єднання.

Про рішення готувати додаткові ліжко-місця керівник Лозівського ТМО повідомив профільний департамент Харківської облдержадміністрації. Як уточнили лозівські медики, в щоденних звітах вони вказують пацієнтів не тільки з підтвердженим діагнозом, а й тих, хто поступив до стаціонару з пневмонією і ще чекає на результати досліджень. До обласного лабцентру проби доставляють щодня, результати отримують за добу.

Як повідомляв Харків Times, станом на понеділок, 5 квітня ковідний стаціонар в Лозовій був переповнений — пацієнтів з Харкова та інших районів області приймати перестали.

Харківська область зробила крок у «червону» зону.