Прокуратура вимагає для обвинуваченого Габишева 10 років за ґратами

Фото: Объектив

Сьогодні, 6 квітня, у Київському районному суді Харкова відбулося чергове засідання з розгляду справи Дмитра Габишева, обвинуваченого у смертельному ДТП на окружній дорозі 21 жовтня 2020 року, в якому загинули начальник однієї з харківських пожежно-рятувальних частин 41-річний Дмитро Азарєнков і його 15-річна донька Анастасія.

Про це Харків Times повідомив прес-секретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

На судовому засіданні пройшли дебати сторін. Обвинувачений Дмитро Габишев визнав свою провину в повному обсязі.

«У зв’язку зі ступенем тяжкості злочину та тим що обвинувачений був у стані алкогольного сп’яніння на момент ДТП, без права на керування автомобілем, оскільки перед цим його позбавили цього права через водіння в нетверезому вигляді, ми просимо максимальне покарання, передбачене ч.3 ст.286 КК – у вигляді 10 років позбавлення волі», – сказав Чубенко.

Він також зазначив, що родичі загиблих зажадали компенсацію моральної та матеріальної шкоди – близько двох мільйонів гривень. Габишев вже заплатив 100 тисяч гривень.

Як повідомляв Харків Times, 19 березня у Київському районному суді Харкова Дмитро Габишев, учасник ДТП, в якому загинули харківський рятувальник Дмитро Азарєнков і його 15-річна дочка Анастасія, визнав провину й підтвердив, що їхав п’яним без прав.