Добкін віджимає харківські ринки – ЗМІ

Фото: Харків Times

Екс-нардеп, екс-губернатор й екс-кандидат у президенти Михайло Добкін останнім часом проявляє неабиякий інтерес до ринків Харкова.

Про це Харків Times стало відомо з публікації видання redpost.com.ua.

За інформацією видання, після того, як Михайло Добкін та його брат Дмитро отримали частку у фірмі, що є власником землі, на якій розташований Сумський ринок, «скандальний політик має намір віджати Центральний, Кінний, Павлово поле й інші великі ринки Харкова».

«Добкін збирається провести рейдерське захоплення Центрального ринку, а також ринку на Студентській, Новосалтівського, Холодногірського, Кінного, ринків Павлово Поле і Соллі-плюс. А це близько 70 тис. торгових місць і більше 100 тисяч працівників, які стануть безробітними», – йдеться у публікації.

Видання стверджує, що в цьому питанні Добкін уклав «тимчасовий ситуативний союз» із харківським бізнесменом, чинним нардепом від ОПЗЖ Олександром Фельдманом, з яким свого часу воював якраз за право володіння Сумським ринком.

«Заради власної вигоди Михайло Добкін спритно змінює масті: зовсім недавно він публічно підтримував Геннадія Кернеса у питанні «Барабашово» й Сумського ринку в боротьбі з Олександром Фельдманом, а зараз тисне йому руку. Нічого особистого – «лише бізнес». Але відбувається це у той час, коли підприємці «Барабашово» страждають від свавілля, яке влаштовує Концерн «АВЕК» та Олександр Фельдман», – зазначає видання.

У лютому 2021 року Михайло та Дмитро Добкіни стали співвласниками Сумського ринку в Харкові, – повідомляє видання KHARKIV Today із посиланням на Харківський антикорупційний центр та Єдиний державний реєстр.

«Брати Добкіни стали кінцевими бенефіціарними власниками фірми «Діана». Цій фірмі належить нерухомість по вулиці Культури, 8 та вулиці Трінклера, 9А, а також земельна ділянку, де знаходиться Сумський ринок», – інформує видання.

Як повідомляв Харків Times, Добкін дав зрозуміти про намір брати участь у майбутніх виборах на пост Харківського міського голови у відеоролику із поздоровленнями до Нового року, який він опублікував на своїй сторінці в Instagram. Колишнього народного депутата Михайла Добкіна підтримують у якості кандидата на пост мера Харкова чиновники й політики, які втекли до Росії після Майдану.

Судячи з усього, у боротьбі за крісло мера Харкова Добкін знайшов собі союзника в особі нардепа від ОПЗЖ Фельдмана. Це при тому, що Добкін наразі всіляко намагається грати у «наступника» покійного мера Геннадія Кернеса, а Фельдман з Кернесом останніми роками знаходилися у стані відкритої війни.