У Лозовій ковідний стаціонар переповнений – пацієнтів з Харкова не приймають

Фото: hromadske.ua

У місті Лозова станом на 5 квітня ковідний стаціонар №2 переповнений, у лікарні готують 25 додаткових ліжок. Мешканців інших районів та Харкова до Лозової більше не доправляють.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Лозівської міськради.

Про ситуацію розповів заступник міського голови із медичних і соціальних питань Ашот Керопов на сесії 5 квітня.

За час епідемії 2473 мешканців Лозівської громади отримали підтверджений COVID-19, з них 1045 – у цьому році. Загалом померли 86 хворих на коронавірус, 38 – з початку року. Наразі у стаціонарі №2, який ще торік перепрофілювали під лікування ковіду, лежить 192 хворих: інфікованих та пацієнтів з пневмоніями, які чекають результатів.

Гострого дефіциту кисневої підтримки поки що немає, запевнив Ашот Керопов. У стаціонарі №2 є концентратори для 169 пацієнтів, 6 стаціонарних кисневих точок, 9 апаратів штучної вентиляції легень та ще 16 ШВЛ в інших відділеннях Лозівського територіального медичного об’єднання.

З 29 березня Лозівська громада потрапила до «червоної» зони – на 14 днів. Подальша зональність громади залежатиме від рівня захворюваності. Якщо він зросте на понад 70%, то обмеження «червоної» зони подовжать, пояснив перший заступник міського голови Олександр Жидков.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 5 квітня виявили 109 931 випадок коронавірусної хвороби COVID-19, 1 155 — за минулу добу.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшав, а місць в лікарнях знову не вистачає.

У Харкові в чотирьох лікарнях, де надають допомогу пацієнтам з COVID-19, кількість ліжок виявилася менше заявленої.

Стаціонарне відділення № 2 Лозівської міської лікарні, яке минулого року перепрофілювали у лікарню для пацієнтів з коронавірусною інфекцією, заповнене на сто відсотків.

Ізюмська ЦМЛ переповнена хворими на коронавірус. Станом на 3 квітня 2021 року, у лікувальному закладі, розрахованому на 120 місць, знаходилося 125 пацієнтів.