Суд відправив у СІЗО власника маслоробні, де через вибух і пожежу загинув робітник

Фото: khar.gp.gov.ua

4 квітня Жовтневий районний суд Харкова відправив під варту без права внесення застави власника цеху, на якому в результаті вибуху і пожежі загинув 24-річний і постраждав 38-річний робітник.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Досудове розслідування встановило, що підприємець не маючи відповідних документів орендував ангар, де облаштував маслоробний цех, на якому 2 квітня стався вибух.

У той же день підприємця затримали в порядку ст. 208 КПК України. Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, а саме порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про охорону праці, якщо це порушення заподіяло шкоду здоров’ю потерпілого (ч. 2 ст. 271 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років або без такого.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні рано вранці на території бетонного заводу на Новій Баварії стався вибух в резервуарі з маслом. Одна людина постраждала, одна — загинула.

У Харкові поліція встановлює обставини вибуху на території заводу в Новобаварському районі.