Піде під суд харків’янка, яка не донесла до каси підприємства 250 тисяч гривень

Фото: volynnews.com

У Харкові судитимуть менеджера одного з підприємств, яка привласнила понад 250 тисяч гривень, призначених для фірми-постачальника.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Займаючи посаду менеджера жінка мала організовувати і контролювати поставки товарів на підприємство відповідно до передбачених в договорах термінами. Для покупки необхідних товарів вона отримувала на фірмі гроші. Зокрема, їй видали 250 тисяч гривень для внесення в касу підприємства-постачальника в якості оплати за придбання продукції. Але ці гроші зловмисниця привласнила.

Тепер жінку судитимуть ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, з листопада 2020 року співробітники Балаклійського відділу поліції проводять розслідування за фактом розтрати 250 тисяч гривень на одному з відділень поштового зв’язку. У розтраті підозрюють 49-річну начальницю відділення, яка відповідно до посади мала доступ до грошей у касі підприємства.