Під Харковом жінка півроку ховала мертвонароджену дівчинку в сараї

Харківська поліція розслідує обставини смерті немовляти. За попередніми даними, мешканка селища Коротич народила мертву дитину і майже півроку зберігала його тіло в сараї.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

3 квітня о 17:11 до оператора служби “102” зателефонував 44-річний мешканець селища Коротич Харківської області в стані алкогольного сп’яніння. Чоловік повідомив, що 2 квітня його співмешканка нібито на городі власного домоволодіння поховала свою дитину.

Приїхавши на місце, поліцейські встановили, що 34-річна громадянка в жовтні 2020 народила вдома мертву дівчинку і сховала її тіло в сараї у дворі. Співмешканцю, який тоді перебував на заробітках у Києві, жінка сказала, що залишила новонароджену дитину в лікарні.

2 квітня пара, випиваючи, посварилася, і в запалі цієї сварки жінка повідомила фактичному чоловікові, що дитина насправді померла, та видала пакет з тілом. Того ж дня близько 10:30 заявник власноруч на городі поховав останки малюка, а потім зателефонував до поліції.

В ході огляду подвір’я та розкопок працівники поліції виявили “тіло новонародженої дитини у стані гнилісних змін”.

Відомо, що жінка під час вагітності на обліку у лікаря-гінеколога не перебувала, про пологи та смерть дитини нікому не повідомляла. При цьому виховує ще двох малолітніх дітей.

Тіло немовляти направлено до моргу.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 117 КК (Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини). Максимальне покарання за санкцією статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

На даний час всі обставини події з’ясовуються.

Як повідомляв Харків Times, вранці 27 березня в громадському туалеті на залізничній станції в селищі Панютине Лозівського району знайшли новонароджену дитину. загорнуту в пакет. Малюк був у важкому стані, його доставили в реанімаційне відділення Лозівської центральної районної лікарні. медики зуміли стабілізувати стан малюка, зараз його здоров’ю нічого не загрожує.