Війна в Україні: 10 порушень, один воїн загинув

За минулу добу, 3 квітня, було зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» недалеко від населеного пункту Піски російські окупанти відкривали вогонь із заборонених мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, великокаліберних кулеметів, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї, а недалеко від селища Гнутове — з мінометів 82-го калібру та ручних протитанкових гранатометів.

Поблизу Авдіївки, Широкино та Водяного на Приазов’ї російсько-окупаційні війська вели обстріл з великокаліберних кулеметів і гранатометів різних систем.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» неподалік від населеного пункту Шуми військовослужбовець Об’єднаних сил підірвався на невідомому мінно-вибуховому пристрої. Поранення виявилися несумісні з життям. Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого захисника.

Про всі факти порушень з боку збройних формувань Російської Федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Станом на 7:00 4 квітня з боку російсько-окупаційних військ порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.