У Харкові “ковідні” бригади швидкої допомоги врятували двох пацієнтів, у яких зупинилося серце

Фото: Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф"

Протягом доби, 2 квітня, в Харкові медики швидкої допомоги зуміли реанімувати пацієнта з підтвердженим коронавірусом і пацієнтку з підозрою на Covid-19. У обох хворих зупинилося серце.

Про це Харків Times повідомили в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Перший виклик на номер “103” надійшов о 8:57. Медикам повідомили, що допомога потрібна 77-річній харків’янці – жінка вже тиждень хворіє вдома, їй стало гірше, вона задихається.
Прибула на місце бригада ЕМП 209 встановила, що у хворої дуже низька сатурація. Під час огляду у пацієнтки зупинилося серце. Але медики зуміли відновити серцево-легеневу діяльність і доставили хвору до лікарні.

Ще один виклик з приводу того, що людина задихається надійшов о 13:42. Серце важкого хворого Covid-19 чоловіка зупинилося під час госпіталізації. Бригада ЕМП 303 зуміла реанімувати пацієнта і доставила його до лікарні.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 3 квітня виявили 107 388 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 470 – за минулу добу.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшав, а місць в лікарнях знову не вистачає.

У Харківській області з 29 по 31 березня від СОVID-19 померли дві дитини. За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, у яких інфекція забрала життя.