Обвинуваченому в смертельній ДТП на проспекті Науки пред’явили позов на півмільйона гривень

2 квітня в Дзержинському райсуді Харкова під час підготовчого засідання у справі про ДТП на проспекті Науки одному з учасників аварії 23-річному громадянину Єгипту Алі Хенді пред’явили позов про відшкодування морального і матеріального збитку.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

500 тисяч грн моральної і 14 тисяч гривень матеріальної компенсації вимагає батько 10-річної дитини, яку 7 листопада минулого року збив Volkswagen Passat під керуванням Алі Хенді.

Адвокат потерпілих Володимир Рисенко розповів, що в результаті аварії хлопчик зламав руку і обидві ноги. Дитина майже півроку перебувала в гіпсі, перенесла дві операції, попереду – ще одна.

“Шкода обґрунтована тим, що здорова до цього дитина, якій на той час повинно було виповнитися 10 років, на наступний день після скоєння ДТП, тривалий період часу, до початку березня, була прикута до лікарняного ліжка. Вона могла користуватися лише правою рукою, ліва рука та дві ноги були зламан”, – сказав Рисенко.

За словами батька Олександра Колесніка, сина спочатку лікували в лікарні невідкладної допомоги, потім – в обласній травматологічній.

“Лікування ще не завершилося. Нам провели дві операції, ще одна попереду. На щастя, дитина вже на ногах. Лікарі поставили на ноги, але зараз ми проходимо період реабілітації, який необхідний, щоб він відновив усі свої функції”, – сказав Колеснік.

Під час засідання 23-річний водій Passat, якого підозрюють в порушенні правил дорожнього руху, спілкувався за допомогою перекладача. У коментарі журналістам до засідання сказав, що щиро розкаюється і просить вибачення у потерпілих. За його словами, в той день їхав зі знайомою, їй стало погано і тому поспішав. За його версією, аварія сталася через те, що він вдарився об іншу машину.

Також під час підготовчого засідання 2 квітня Дзержинський райсуд розглянув питання про продовження запобіжного заходу двом учасникам аварії. Алі Хенді суд залишив під вартою. Другий учасник аварії, водій автомобіля Volkswagen Jetta, буде протягом двох місяців перебувати під нічним домашнім арештом.

Наступне засідання призначене на 13 травня.

Як повідомляв Харків Times, 7 листопада близько 16:00 в центрі Харкова сталася страшна аварія. Автомобіль на великій швидкості вдарився об бордюр острівця безпеки і збив чотирьох людей, що чекали зелений сигнал світлофора.

9 листопада в Київський районний суд м.Харкова обрав запобіжний захід для 22-річного іноземця, водія автомобіля Volkswagen, який на проспекті Науки збив стояли на острівці безпеки пішоходів.

Згідно з рішенням суду, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з правом внесення застави 10 млн 510 тис. грн.

21 лютого померла 50-річна жінка, яка впала в кому після того, як 7 листопада на проспекті Науки її і ще трьох пішоходів, що стояли на острівці безпеки в очікуванні зеленого сигналу світлофора, збив Алі Хенді, водій автомобіля Volkswagen.

За вчинення смертельного ДТП судитимуть двох водіїв. Прокуратура вважає, що винен не тільки Алі Хенді, який в’їхав в острівець безпеки, а й водій другого Volkswagen Jetta, що збив траєкторію єгипетського гонщика.