Кисневі бочки для харківських лікарень застрягли у дорозі через аварію у Суецькому каналі

Фото: kharkivoda.gov.ua

Кисневі бочки, які купили за рахунок субвенції для кількох лікарень у Харківській області, будуть доставлені до України із запізненням через аварію, що сталася у Суецькому каналі.

Про це розповів журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк, повідомив кореспондент Харків Times.

“Через ситуацію, що склалася в Суецькому каналі, судно йде з затримкою. Ми отримали лист від транспортної компанії, що близько 4 квітня це судно зайде в порт України –відповідно, протягом наступного тижня ці бочки чекаємо”, – сказав Черняк.

За його словами, дві бочки з тих, що знаходяться у дорозі, призначені для дитячої інфекційної лікарні, ще одна – для “чорнобильської лікарні”, а також по одній – для Вовчанської та Богодухівської районних лікарень. Зараз у “чорнобильській лікарні” вже розгорнута траса для потокового кисню, у найближчий час її підключать до бочки, яку перевозять з однієї з районних лікарень – за словами Черняка, стан пацієнтів лікарні, де взяли бочку, дозволяє обмежитися кисневими концентраторами. “Думаю, сьогодні-завтра вона вже запрацює”, – сказав Черняк.

Черняк повідомив, що з 4959 визначених для хворих з COVID-19 ліжок використовуються 3267, з них 3080 зайняті пацієнтами. Поки що не використовуються для прийому хворих госпіталь ветеранів війни, обласна травматологічна та обласна дитяча лікарні.

В реанімаційних відділеннях лікарень знаходяться 210 пацієнтів з коронавірусом. З 346 апаратів ШВЛ, що є у наявності, наразі задіяні 180. На даний момент в області 1127 ліжок, забезпечених подачею потокового кисню. На них знаходяться 1082 пацієнта. За словами Черняка, до кінця тижня очікується підключення ще близько 20 точок у інфекційній лікарні.

Раніше повідомлялося, що 400метрове вантажне судно Ever Given 23 березня сіло на мілину в південній частині Суецького каналу, заблокувавши навігацію по цій стратегічно важливій для світової торгівлі транспортної артерії. Розблокувати канал вдалося 30 березня.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 2 квітня виявили 105 918 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 1 494 — за минулу добу. Вакциновано в четвер — 1 030 осіб.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшав, а місць в лікарнях знову не вистачає.

23 березня Харківська область перейшла до “помаранчевої” зони карантину.

30-31 березня в Харкові з метою верифікації даних перевіряли лікарні, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Облздрав продовжує наполягати на достатку вільних місць, рук і апаратів.

У Харківській області з 29 по 31 березня від СОVID-19 померли дві дитини. За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, у яких інфекція забрала життя.