У Харкові трьох жінок спіймали на продажу метадону (фото)

Киянка організувала наркобізнес, до якого залучила двох знайомих харків’янок. Протягом року незаконний бізнес процвітав, але потім щось пішло фатально не так. Серед клієнтів продавчинь зілля виявився військовий.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Слідчі встановили, що на початку минулого року 31-річна мешканка Київської області створила схему безконтактного збуту метадону наркозалежним особам за допомогою електронної платіжної системи. До незаконної діяльності вона залучила двох знайомих харків’янок — 36-річну подругу та її 64-річну матір.

Організаторка злочинного бізнесу особисто контролювала великі поставки метадону та поштою передавала наркотик іншим двом своїм “колегам”. Ті розфасовували наркотики на дози і розкладали їх для споживачів.

Поліцейські задокументували два факти збуту наркозасобів. 26 січня поточного року співробітники поліції провели санкціонований обшук в квартирі 64-річної учасниці угруповання, в ході якого виявили та вилучили 358 згортків фольги з метадоном загальною вагою 53,5 грамів.

31 березня харків’янкам, які входили у групу, повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307 КК. Жінкам загрожує від 7 до 12 років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, вирішується питання про повідомлення про підозру організаторці незаконної діяльності, яка зараз перебуває в СІЗО.

Як повідомляв Харків Times, в Харківському СІЗО виявили «смотрящего», що поширює наркотики.