Неля Штепа знову під домашнім арештом. Частковим

Фото: УНИАН

Колишньому меру Слов’янська, обвинуваченій у посяганні на територіальну цілісність та незалежність України Нелі Штепі Орджонікідзевський районний суд Харкова сьогодні, 1 квітня, знову обрав запобіжний захід у вигляді часткового (нічного) домашнього арешту.

Про це Харків Times повідомив адвокат обвинуваченої Олександр Шадрін.

«Частковий домашній арешт на два місяці – до 29 травня», – сказав адвокат.

Він підтвердив також, що на сьогоднішньому судовому засіданні розглядалося тільки питання чергового обрання запобіжного заходу, оскільки до суду не з’явилися свідки звинувачення. Можливо, їх заслухають на черговому засіданні суду, призначеному на 8 квітня.

Як повідомляв Харків Times, Орджонікідзевський районний суд Харкова переніс заплановане на 16 березня засідання у справі колишньої очільниці Слов’янська Нелі Штепи через неявку обвинуваченої та одного з її адвокатів.

Штепа була заарештована 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які призвели до загибелі людей) і ч.1 ст.258-3 КК (створення терористичної групи чи організації). У 2017 випустили – закінчився термін запобіжного заходу. За цей час у справі Штепи п’ять разів міняли колегії суддів та самі суди.

У січні 2020 року екс-мер Слов’янська Неля Штепа отримала компенсацію 3600 євро, яку за рішенням Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) їй повинна був виплатити держава Україна.

9 лютого 2021 року в Орджонікідзевському райсуді, де вдруге почали слухати справу, Штепі вчергове зачитали обвинувальний акт.