Чуже житло та авто – Глава ХОДА Тимчук подала декларацію

Скриншот

Глава Харківської обласної держадміністрації Айна Тимчук не має власного житла і автомобіля, при цьому зберігає готівкою близько мільйона гривень.

Про це Харків Times дізнався з опублікованою на сайті НАПКА декларації Айни Тимчук за 2020 рік.

Крім накопичень губернатору належать двоє швейцарських годинників – торгової марки Ulysse Nardin і торгової марки Chopard.

Згідно з документом Айна Тимчук їздить на автомобілі Mercedes-Benz GLE 350D 2016 року випуску, який належить Любові Гордієнко. На цю жінку записана куплена чотири роки тому квартира в Дніпрі площею 70 кв. метрів.

За даними відкритих джерел, Любов Гордієнко – старша дочка Айни Тимчук. Дівчина закінчила Київський інститут міжнародних відносин. Вона живе в столиці, працює юристом.

До того, як очолити ХОДА, Айна Тимчук довгий час працювала в Дніпрі. Але в декларації чиновниця не вказала, яким чином вирішила житлове питання в Харкові – проживає в готелі, або орендує чи має в користуванні квартиру.

У 2020 році на посаді глави ХОДА Тимчук заробила 73 232 грн. Зарплата Тимчук в Дніпропетровській обладміністрації за минулий рік склала 442 946 грн.

Айна Тимчук вказала, що зберігає готівкою $ 70 000 та 650 000 грн. В одному з українських банків Айна Тимчук орендує кілька сховищ і тримає на рахунку 6 165 грн.

Як повідомляв Харків Times, депутат міськради від ОПЗЖ задекларував лева.