Юні харківські бадмінтоністи зібрали все «золото» чемпіонату України

Фото: Федерація бадмінтону України

На рахунку харків’ян — п’ять з п’яти можливих золотих медалей юніорських змагань, які відбулися в Миколаєві.

Участь в чемпіонаті України взяли 80 бадмінтоністів до 17 років з восьми регіонів України. За підсумками чемпіонату збірна Харківської області завоювала 5 золотих, 5 срібних і 6 бронзових медалей.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської облдержадміністрації.

Триразовим чемпіоном України став харків’янин Євген Столовий. Він посів перше місце в одноосібній категорії, перемігши у фіналі свого земляка Олексія Титова.

Також Євген разом з Єгором Леонтьєвим з Миколаєва завоював золоту медаль в парній категорії, де в фіналі пара виграла у харків’янина Олексія Титова та миколаївського бадмінтоніста Івана Царегородцева. Крім того, в дуеті з харків’янкою Євгенією Кантемир в змішаній парній категорії Євген Столовий в фіналі переміг іншу харківську пару — Олексія Титова та Софію Лаврову.

Софія Лаврова крім «срібла» в змішаній парі завоювала дві золоті медалі. Вона стала чемпіонкою в одиночній категорії, перемігши у фіналі Євгенію Кантемир, а також в парній жіночій категорії разом з харків’янкою Анастасією Єрохіної, де в фіналі також пройшло «харківське дербі». Євгенію Кантемир і Аміну Лисенко вони переграли з рахунком 21:13, 14:21, 21:18.

Бронзові медалі завоювали Анастасія Єрохіна і Дарина Кошечкіна — в одиночній жіночій категорії, Анастасія Алімова з Раіей Альмалалха та Олександра Боцман з Дариною Кошечкиною — в парній жіночій, а також Максим Кравченко з Анастасією Єрохіною і Аміна Лисенко з Єгором Леонтьєвим з Миколаєва — в змішаній парній категорії .

Як повідомляв Харків Times, харківські бадмінтоністки Поліна Бугрова і Марія Столяренко посіли третє місце в чемпіонаті Європи з бадмінтону серед юніорів.