У Харківській області від СОVID-19 померло вже двоє дітей

У Харківській області за останні три дні від СОVID-19 померло дві дитини. За весь період епіднагляду за СОVID-19 в нашій області це перші діти, в яких інфекція забрала життя.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного лабораторного центру.

Дитина 11 років з Нововодолазького району понад два тижні перебувала в реанімації, була уражена ще одним небезпечним збудником – герпесвірусом. Дитина 2 місяців з м. Бахмут Донецької області мала супутню патологію – вроджені вади серця, перебувала у Харківській області на стаціонарному лікуванні. Всього в Україні померло від СОVID-19 вже 20 дітей.

“Особливістю третьої “хвилі” є збільшення питомої ваги дітей серед захворілих до 7,7% проти 3,0% у січні. Перебіг хвороби у дітей набув більшої важкості”, -зазначають медики.

В області у поточному місяці захворіло 1334 дитини. Більшість з них – учні загальноосвітніх закладів, дошкільники складають 38,9%. Також серед померлих – троє немовлят, народжених від хворих матерів.

Зменшенню захворюваності дитячого населення сприяє запровадження дистанційного навчального процесу, що мало місце у січні 2021 року та запропоновано після весняних канікул. А також, спрямування в ізоляцію груп з дитячих навчальних та загальноосвітніх закладів при реєстрації першого випадку захворювання, дотримання маскового режиму дітьми, вихователями, вчителями, як в приміщеннях так і в шкільних автобусах, прищеплювання дітям гігієнічних навичок.

В Харківській області за останній тиждень (22 – 28 березня) зареєстровано 6720 нових випадків СОVID-19, зростання у порівнянні з минулим тижнем – на 28%.

Як повідомляв Харків Times, з початку пандемії станом на ранок 31 березня в Харківській області померли 1 962 пацієнта з коронавірусною хворобою COVID-19, 22 з них – за минулу добу. Таким чином, в області – новий антирекорд смертності серед хворих на коронавірус.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшав, а місць в лікарнях знову не вистачає.

23 березня Харківська область перейшла до “помаранчевої” зони карантину.

30-31 березня в Харкові з метою верифікації даних перевіряють лікарні, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19. Облздрав продовжує наполягати на достатку вільних місць, рук і апаратів.