Святослав Базакуца став чемпіоном України у класичних шахах

Фото: Укрінформ

Харків’янин Святослав Базакуца став чемпіоном України у класичних шахах. Шаховий чемпіонат країни серед юнаків та дівчат до 14 років пройшов у Херсоні.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської обласної держадміністрації.

Дванадцятирічний Святослав Базакуца став чемпіоном у класичній грі, набравши в дев’яти турах 7.5 очок. Стільки ж було і в киянина Івана Сідлецького, але за додатковими показниками Святослав перевершив результат суперника.

Крім того, харківський шахіст став срібним призером у рапіді. В дев’яти турах він також набрав 7.5 очок. На одне більше було у Вадима Петровського із Закарпатської області, який став чемпіоном.

У бліці Святослав зупинився за крок від медалі. Набравши з Костянтином Кучером з Волинської області по 7 очок, він поступився супернику за додатковими показниками. Таким чином, Кучер став бронзовим призером, а Базакуца зайняв четверте місце. Чемпіоном у бліці став Михайло Тобак з Одеси.

Фото: kharkivoda.gov.ua

Як повідомляв Харків Times, минулого року юний харківський шахіст Святослав Базакуца виграв три золоті медалі на чемпіонаті України з шахів серед спортсменів до 12 років у Миколаєві. Тоді одинадцятирічний спортсмен став першим у класичних, швидких та блискавичних шахах.