Сьогодні та завтра харківські COVID-лікарні перевіряє урядова комісія

Фото: РБК Украина

30-31 березня в Харкові з метою верифікації даних перевіряють лікарні, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації з посиланням на заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

«Згідно з розпорядженням, до складу комісії увійшли представники державних структур, які підпорядковані безпосередньо міністерству та працюють на Харківщині. Виключно профільне міністерство керує цими установами, і вони будуть давати відповідну інформацію напряму міністерству», — зазначив Михайло Черняк.

Проведення моніторингу закладів охорони здоров’я проводиться відповідно Розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру державного рівня, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19) та триватиме два дні — 30 та 31 березня.

Заступник голови обладміністрації впевнено рапортував, що в області розгорнуто розгалужену мережу ліжок, визначених для допомоги пацієнтам з COVID-19 — майже 4900 по всій території регіону. Всі вони внесені до бази MedData. А також про те, що приводів для паніки немає, всі працюють в штатному режимі, а деякі лікарні, призначені опорними для ковіда, як і раніше перебувають в резерві та працюють за своїм звичайним профілем. Але, звісно, якщо виникне критична ситуація, ці лікарні обов’язково будуть залучені до боротьби з коронавірусом.

У той же час харківські лікарі б’ють на сполох через брак місць у стаціонарах, відкритих для боротьби з наслідками коронавіруса. Весь минулий тиждень хворих з Харкова везли до лікарень області: до Чугуєва, Балаклеї та інших райцентрів. Однак обладміністрація в своїх регулярних звітах вперто не помічає цей факт.

Взагалі, згідно з розпорядженням МОЗ, урядова комісія має намір проінспектувати 13 лікарень.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 30 березня виявили 102 898 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 762 – за минулу добу. Вакциновані в понеділок 380 чоловік.

З початку пандемії станом на ранок 30 березня в Харківській області померли 1 940 пацієнтів з коронавирусной хворобою COVID-19, 19 з них – за минулу добу.

Харківські лікарі б’ють на сполох: важкий перебіг ковіда помолодшало, а місць в лікарнях знову не вистачає.

23 березня Харківська область перейшла до “помаранчевої” зони карантину.