Кіровоградських викрадачів харків’янина судитимуть

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліція передала до суду обвинувальний акт щодо підозрюваних у викраденні 26-річного харків’янина 21 січня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Обох підозрюваних захопили при звільненні заручника у Кіровоградській області 23 січня.

Після звільнення викраденого хлопця поліція повідомляла, що затримані під час цієї операції двоє чоловіків 45 й 46 років є мешканцями Кіровоградської області. Вони «наглядали за потерпілим». У поліції мали намір продовжити «невідкладні оперативно-розшукові заходи для встановлення замовників злочину та мотивів його вчинення». Адже, зі слів свідків викрадення, було відомо, що учасників цього злочину було принаймні троє.

Наразі до суду, зважаючи на все, передається справа тих самих затриманих під час звільнення двох мешканців Кіровоградської області. В усякому разі, жодної іншої інформації у поліції не повідомляють. Чи продовжуються заявлені раніше «пошук замовників» і «встановлення мотивів» – також невідомо.

Як повідомляв Харків Times, 21 січня поліція відкрила кримінальне провадження за повідомленням про викрадення людини. За розпорядженням начальника ГУНП у Харківській області по області введено план «Перехоплення». Особи потерпілого й зловмисників встановлюються.

Наступного дня поліція знайшла спалену автівку, на якій вивезли викраденого 21 січня біля ТЦ «Французький бульвар» харків’янина, на узбіччі дороги у Кіровоградській області.

Ще за добу, 23 січня, поліція встановила місцезнаходження викраденого 21 січня біля ТЦ «Французький бульвар» харків’янина й звільнила його. Під час звільнення заручника було затримано двох мешканців Кіровоградської області, які «наглядали» за заручником.

У поліції повідомили, що «потерпілий був зв’язаний мотузками, його постійно били та принижували. Ніяких вимог до викраденого зловмисники не висували». Також правоохоронці запевняли, що «тривають невідкладні оперативно-розшукові заходи для встановлення замовників злочину і мотивів його вчинення».

25 січня Московський районний суд Харкова обрав запобіжний захід 45-річному та 46-річному мешканцям Кіровоградської області, підозрюваним у викраденні харків’янина.