Життю немовля, знайденого в туалеті в Панютіному, нічого не загрожує

Фото: suspilne.media

Стан новонародженого, якого випадкові перехожі знайшли в громадському туалеті в селищі Панютине під Лозовою, лікарі оцінюють як задовільний. Мати визнала провину. З нею працюють слідчі та психологи. Батько шокований тим, що сталося.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

У лікарні кажуть, стан хлопчика покращився.

“Стан дитини задовільний. Їй вчасно було надано первинну допомогу. Дитинка на даний момент абсолютно здорова. Поступила до нас у стані переохолодження. І треба було в перші хвилини надати негайну допомогу і зігріти дитинку”, — розповіла завідуюча відділенням акушерства Лозівського територіального медичного об’єднання Олена Філімонова.

Як уточнили в поліції, мати-зозуля ідентифікована. Вона спочатку заперечувала свій вчинок, але потім повністю визнала провину.

Жінці 39 років. Крім малюка, в неї ще четверо дітей, двоє з них — повнолітні, по 20 років.

“Вона співпрацює. Вона не може повідомити, для чого вона це зробила, оскільки першочергово вона це заперечувала, але потім повністю визнала свою провину. Як вона зробила, для чого зробила — на даний момент ще й психологи з нею працюють”, — розповів начальник слідчого відділу Лозівського райвідділу поліції Олександр Гангур.

Після визнання провини породілля покаялася, каже слідчий.

“Вона щиро кається. Як вона повідомляє, що вона коли пішла, вона хотіла повернутися, але не встигла, приїхали працівники поліції”, — говорить Гангур.

Однак, за даними свідків, дитина перебувала у поліетиленовому пакеті близько 30–40 хвилин. Через це слідчі можуть перекваліфікувати злочин з “залишення в небезпеці” на “замах на умисне вбивство”.

Слідчі планують судово-медичні та психіатричну експертизи. Дотепер на обліку у психіатра або соціальних служб жінка не перебувала.

За словами слідчого, батько дитини про вчинок жінки не знав і планує забрати дитину: “Співмешканець був шокований від цієї новини. Одразу, наскільки нам відомо, і досі перебуває у лікарні, з малюком, доглядає його”.

“Батько цього дуже хоче. Він щиро плакав, емоції були щирі, психологи це підтвердили. Так, батько дуже хоче забрати свого малюка. Нам відомо, що два дні він перебуває у лікарні. Люди небайдужі, наскільки мені відомого, допомагають малюку, оскільки сім’я не може дозволити собі купити елементарні речі”, — додав Гангур.

Зараз мати врятованого немовляти перебуває вдома. Слідчі готують їй підозру, прокуратура клопотатиме про запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Їй загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, вранці 27 березня в громадському туалеті на залізничній станції в селищі Панютине Лозівського району знайшли новонароджену дитину.