У Харкові пропонують залучати городян до реконструкції громадських місць

Фото: city.kharkov.ua

На сайті міської ради зареєстрована петиція з вимогою зробити розробку проектів реконструкції громадських місць більш прозорою для суспільства і доступною для експертів. Автор документа — депутат міськради Дмитро Булах.

Про це Харків Times дізнався з реєстру електронних петицій на сайті міськради.

У петиції під назвою “Комфортні, сучасні та безпечні громадські простори для харків’ян. Долучити громаду та експертів до прийняття рішень” йдеться про те, що зараз харків’яни відділені від цього процесу, незалежні екологи, архітектори, історики та інші фахівці не мають можливості перевіряти міські проекти до їх втілення.

В результаті страждає екологія та економіка, а місто перестає бути комфортним для його мешканців.

“Шалене асфальтування, знищення зелених насаджень, повне відведення дощової води, все це в кінцевому рахунку призводить до знищення екосистеми парків та скверів. Мільйони гривень витрачаються на лавочки, «радянські пам’ятники» та інші застарілі підходи, які спотворюють громадський простір Харкова. Крім всього цього, міська влада ще й постійно завищує ціни на будівельні матеріали та роботи. І головне — остаточне рішення про те, як має виглядати парк чи сквер чиновники приймають самостійно, без дослідження потреб та бажань людей, які будуть користуватися цими просторами”, — йдеться в петиції.

Щоб влада Харкова розглянули петицію, вона має набрати 5 тисяч голосів протягом 90 днів. З моменту публікації, 23 березня, звернення Дмитра Булаха підтримали 70 осіб. До кінця збору голосів залишилося 85 днів.

Підписати петицію № 6862 можна тут.

Як повідомляв Харків Times, харків’яни просять відновити тролейбусний маршрут до станції метро «Індустріальна».