Війна в Україні: 11 порушень, втрат немає

За минулу добу, 27 березня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 11 порушень режиму припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» по позиціях наших воїнів в передмісті Шумів окупанти застосували заборонені мінськими домовленостями міномети 82-го калібру.

Поблизу населених пунктів Зайцеве та Луганське російсько-окупаційні війська вчинили обстріл позицій українських захисників, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» неподалік від Авдіївки окупанти відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а поблизу Водяного на Приазов’ї та Славного — з гранатометів різних систем. Поблизу Широкиного противник вів обстріл зі стрілецької зброї.

До того ж неподалік Авдіївки було зафіксовано проліт БПЛА противника з перетином лінії розмежування, однак безпілотник було вчасно пригнічено засобами РЕБ.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних сил України за минулу добу немає.

Про дії збройних формувань Російської Федерації сповіщені представники ОБСЄ.

Станом на 7:00 28 березня зафіксовано три обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Зокрема, поблизу Талаківки і Водяного на Приазов’ї противник відкривав вогонь із заборонених мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Втрат серед захисників Збройних сил України немає.