У Харківській області на військову службу планують призвати 1213 юнаків

Фото: .radiosvoboda.org

Особливістю весняного призову-2021 у Харківській області буде збільшення на 10% планового завдання для регіону. Протягом квітня-червня на строкову військову службу відправляться 1213 жителів Харківської області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської обласної ТЦК та СП.

За словами військового комісара полковника Юрія Калгушкіна, планове завдання для Харківської області було збільшено в середньому на 10%, за рахунок інших військових формувань.

«Розширення відбулося в усіх обласних територіальних центрах комплектування за рахунок збільшення поставки призовників до частин Державної Прикордонної Служби. Планове завдання, з невеликим резервом, для Харківської області складає 1213 призовників. Майже 45% будуть відправлені до військових частин ЗСУ, інші 55% від загальної кількості, будуть відправлені до частин Національної Гвардії України, Державної Прикордонної Служби України і Спеціальної Служби Транспорту», – розповів визначені норми щодо призову Юрій Калгушкін.

Також він уточнив, що робота призовних комісій усіх рівнів розпочнеться з 1 квітня. Відправка зі збірного пункту Харківського об’єднаного територіального центру комплектування та соціальної підтримки буде здійснюватися з 5 квітня по 23 червня.

«Юнаки, які призиваються на строкову військову службу до виконання бойових завдань в зоні ООС не залучаються», – підкреслив військовий комісар.

Весняний призов-2021 має свої особливості. По-перше, він проходить в умовах карантину, пов’язаних з пандемією COVID-19, по-друге – в умовах адміністративно-територіальної реформи та змін структури адміністративних одиниць області.

Тести на COVID-19 будуть безкоштовними для всіх потенційних призовників. В обласний збірний пункт вони прибувають вже з результатами про відсутність коронавірусу, зробленими не більше ніж за три доби до цього

Для проведення двох нинішніх призовних кампаній в Харківській області виділено близько 1,9 млн грн з обласного бюджету.

На базі Харківського обласного військового комісаріату створено колл-центр з проведення призову. Телефон «гарячої лінії»: 712-08-77; (093) 002-28-18.

Що стосується служби за контрактом, то тут набір і відправлення кандидатів йде постійно, уточнив воєнком Харківського обласного ТЦК та СП.

“Відбір і відправка кандидатів для проходження військової служби за контрактом триває постійно, починаючи з січня й донині. Уже успішно направлено в армію близько 500 осіб. Переважна більшість харків’ян служитимуть у Сухопутних військах. До речі, в останні роки кількість контрактників дедалі збільшується. Причому серед охочих укласти армійський контракт цього року приблизно 60% мають досвід участі в АТО чи ООС”, – повідомив полковник Юрій Калгушкін.