Суд виніс вирок охоронцю саду Шевченка за побиття чоловіка

Дзержинський районний суд Харкова визнав винним співробітника охоронної фірми “Антирейдер” в нанесенні чоловікові умисного легкого тілесного ушкодження і призначив охоронцю умовний термін.

Про це Харків Times дізнався з рішення суду.

Конфлікт між охоронцем і потерпілим стався 17 червня 2020 року поблизу фонтану в центрі Харкова. Чоловік ходив по огорожі біля фонтану і не реагував на зауваження охоронця.

“Під час сварки підсудний схопив потерпілого за руку, стягнув з огорожі і почав висловлюватися на адресу потерпілого нецензурною лайкою”, – йдеться в протоколі суду.

Потім, після втручання інших охоронців, всі учасники конфлікту перемістилися в приміщення охорони, розташоване в саду ім. Т.Г. Шевченко. Тут планували написати пояснення за фактом скоєних дій і дочекатися патрульних.

Але в приміщенні “на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин” охоронець почав бити чоловіка. Суд встановив, що потерпылому завдали сім ударів в обличчя. В результаті – перелом носової кістки, синці, садна “спричинили короткочасний розлад здоров’я”.

У суді охоронець визнав свою провину і розкаявся. Раніше чоловік не був судимий.

Суд визнав охоронця винним за ч. 2. ст. 125 КК (умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров’я або незначну втрату працездатності). За такий злочин передбачено кілька видів покарань: штраф від 850 до 1700 грн, громадські роботи до 240 годин, виправні роботи на строк до одного року. Також суд може призначити покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до двох років.

Каяття обвинуваченого суд врахував як пом’якшувальну обставину і призначив покарання, не пов’язане з ізоляцією від суспільства.

“Звільнити від відбування вказаного покарання з випробувальним терміном тривалістю в 1 рік, якщо він протягом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки”, – йдеться в постанові.

Вирок можна оскаржити протягом 30 днів.

Як повідомляв Харків Times, поліція почала розслідування побиття чоловіка охоронцями саду Шевченка в центрі Харкова. Слідчий відкрив кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 КК (хуліганство).